Collega’s, vrienden en familie verklaren ons regelmatig voor gek. Waarom? Omdat wij een groot deel van onze boodschappen zelf kopen in plaats van laten bezorgen. Natuurlijk, de doosjes wijn laten we lekker over aan de spierballen van de wijnboer en ook het naar binnen brengen van de fusten bier besteden wij uit. De verse producten gaan we echter liever zelf halen.

Bij de groenteboer kiezen we zelf de groenten uit die er het mooist en meest vers uitzien, bij de visboer kiezen we de vis uit met de meest heldere ogen en bij de slager doen we inspiratie op die we niet krijgen van een kille bestellijst.

Benieuwd waar je ons allemaal kunt tegenkomen?

Voor onze groenten hebben we drie favorieten met alle drie een geheel eigen specialiteit.

Als eerst Frans van de Polder, de groenteboer met èchte groenteboerenhumor (ja, dat is een aparte categorie). Bij Frans kun je het beste terecht voor de Noord-Europese seizoengroente. Mocht je trouwens behoefte hebben aan vloeibare vitamines, er staat bij Frans van de Polder ook altijd een lekker shake voor je klaar.

Voor de meer Mediterraanse groenten, vruchten en kruiden zoals rode peper, knoflook, vijgen, tomaten, sinaasappels, verse munt en peterselie gaan we het liefste naar buurtsuper Gazi op de Jacob Catsstraat in het oude noorden. De eigenaar van deze supermarkt draagt er persoonlijk zorg voor dat al zijn producten er tiptop uit zien en dat kunnen wij waarderen!

Voor de crème de la crème van groente en fruit moet je natuurlijk op de Lusthofstraat zijn. Het mooiste fruit, midden in de winter, eetbare bloemen, de meest exotische vruchten. Nergens in Kralingen weerspiegelt een winkel beter dan Vreugdenhill dat je je in een gegoede buurt bevindt. En waarom zouden we onze gerechten ook niet opleuken met een bloemetje? Wel de mooiste alstublieft.

Voor onze vis hebben wij twee adresjes.

Onze favoriet is Vishandel Marost op het hoekje van de zwaanshals en de damruststraat. Hier koop je mooie verse vis en ze hebben tevens een groot assortiment zeevruchten. Als we iets zoeken wat zij niet in hun standaard assortiment hebben, hoeven we maar te appen en eigenaar Karim regelt het gelijk de volgende ochtend op de visafslag. Zin in een kibbeling of lekkerbek? Daar kun je hier ook voor terecht.

Op nummer twee in onze lijst staat Schmidt Zeevis, en dan het liefst van de shop-in-shop van groothandel Zegro. Deze is namelijk net iets beter afgestemd op de horeca dan hun supermooie winkel aan dezelfde weg. Ze staan bekend om hun kwaliteit en bij ons ook om hun mooie ijssculpturen.

Op onze zoektocht naar een mooi stukje vlees komen wij het liefst bij de volgende slagers:

Voor het versgedraaide rundergehakt en een mooi stuk rosbief komen we het liefst bij de shop-in-shop van Slagerij de Bloois in groothandel Zegro. Hier hebben ze een mooi assortiment rund- en varkensvlees producten.

Lam, wild en gevogelte kopen we het liefst in bij dè specialist van Rotterdam Wildhandel Treuren. Wanneer we geen tijd hebben om zelf langs te gaan, zijn ze niet te beroerd het even te brengen. Dat is vooral rond de kerst erg handig want hier kunnen flinke rijen staan.

Onze favoriete leverancier van Iberische vleesproducten zoals de Pata Negra heeft helaas geen winkel in Rotterdam maar komt gelukkig regelmatig bij ons langs. Bij La Venta kopen wij tevens hele lekkere kazen.