Elke zondagavond vanaf zeven uur kunt u bij Lokanta onder het eten of onder het genot van alleen een drankje luisteren naar de prachtige gitaarmuziek van Jur Vermijs of Patrice Martel. Zij spelen klassiek Spaanse gitaar en flamenco.

Jur Vermijs

Jur Vermijs (Maastricht, 1990) had al op jonge leeftijd voor het eerst een gitaar in handen. Als puber belandde hij in verscheidene blues en rock&roll bandjes uit Amsterdam, waarin hij elektrisch gitaar speelde. Rond zijn 17e kwam hij in aanraking met flamenco en is sindsdien niet meer gestopt dit te spelen. Ondertussen heeft hij het conservatorium afgerond als leerling van meestergitarist Paco Peña en heeft ook een jaar in Spanje gestudeerd. Momenteel speelt hij veel met zijn groep Haymah en werkt hij aan eigen composities.

Kijk voor meer informatie over Jur op zijn website: www.jurvermijs.com

Patrice Martel

Patrice is geboren in Frans Canada en begon op 8-jarige leeftijd met zingen en het spelen van de gitaar. Na zeer hard studeren op verschillende Jazz Scholen werd hij een all-round professional op de electrische gitaar. Hij liet 33-jarige leeftijd alles in Canada achter om weer opnieuw te beginnen Jerez de la Frontera/Sevilla met als enige bezit een Flamenco gitaar. Patrice is de eerste Amerikaan die de Grado Medio de Guitarra Flamenca behaalde aan het Conservatorium van Jerez. Hij tourde met twee verschillende gezelschappen, Tunas en Chirrogotas, als hun bassist-zanger, arrangeur en Spaans gitaar solist.  Eenmaal in Rotterdam, studeerde hij met Paco Peña (een vermaarde Flamenco meester) aan de Wereldmuziek Academie van Codarts. Toen Patrice zijn hart verloor aan een Nederlandse vrouw besloot hij in Rotterdam te blijven. Hij werkt nu vooral als professioneel Spaans gitarist en is muzikaal begeleider van zangers met een keur aan stijlen zoals Bollywood, Jazz, Pop, World Music en R&B en vele meer.

Kijk voor meer informatie over Patrice op zijn facebookpagina: https://www.facebook.com/PatriceM.SpanishGuitarTeacher/